over ons

software craftsmen

J-Crafters bestaat uit een community van Java developers. Bij ons draait alles rond het delen en opbouwen van ervaring. Zo streven we ernaar om van iedereen een ideale Java consultant te maken.

ONZE aanpak

Werken bij j-crafters

Persoonlijk traject

We zoeken projecten voor onze werknemers, geen consultants om een vacature in te vullen. Jij bepaalt dus zelf in welke richting je wilt groeien. Wij luisteren, denken mee en helpen je jouw sterke punten te accentueren door de juiste begeleiding te bieden.

craftsmen community

We ademen Software Craftsmanship door het organiseren van leesgroepen en pairing sessies. Regelmatig geven we technologie talks of hand-on-sessies zodat de kennis van onze consultants up-to-date blijft. Je collega’s zijn telkens one slack away, je kan altijd bij hen terecht.

Open Bedrijfscultuur

We willen het beste in onze developers naar boven halen, je kan altijd ergens terecht met je vragen of problemen. Er wordt geluisterd naar jou als consultant en samen naar oplossingen gezocht.

balans in werk & privé

Voor ons draait het om meer dan alleen werk. We streven naar een gezonde balans tussen werk en privé en bieden flexibiliteit om ook vanuit thuis te werken.

Een greep uit onze projecten, waar we trots op zijn!

Enkele voorbeelden van de diverse projecten waar een consultant van J-Crafters aan kan werken…

Een intern project voor een klant in de gezondheidzorg, Pulse, waarbij we een op maat gemaakt softwarepakket ontwikkelen. Dit interne platform en de bijbehorende app zijn gericht op de facturatie en timesheets van verpleegkundigen, rekening houdend met de variabele uren in de sector. Wat dit project extra bijzonder maakt, is dat het deel uitmaakt van onze Junior Craftsmen Training. Hier krijgen onze startende developers meteen de kans om praktijkervaring op te doen. Voor dit project maken we gebruik van technologieën zoals Java, Spring Boot, Vue.js en meer.

Binnen ons consultancy werken we momenteel aan een project met de Christelijke Mutualiteit. Ons doel is om specifieke bedrijfsprocessen te vereenvoudigen, begeleiden en controleren, zoals bijvoorbeeld ledenadministratie en inschrijvingen. Het uiteindelijke resultaat is de eliminatie van papieren dossiers en de volledige digitalisatie van deze processen. 

 

Een van onze consultants werkt aan de ontwikkeling van een Order Tracking System bij Toyota. Dit systeem volgt de bestelde auto vanaf de bevestiging bij de dealer tot de overhandiging aan de klant. Verschillende interne diensten, zoals logistiek en communicatie, werken samen om een optimale klantbeleving te garanderen. Het doel is een transparante customer experience waarbij de klant zijn bestelling te allen tijde kan opvolgen.

Binnen onze consultancydiensten ondersteunen we Acerta, een sociaal secretariaat dat ondernemers begeleidt in hun groeiproces. Een van onze consultants werkt aan een cruciale API, beschikbaar gesteld aan klanten (ondernemers), om hun personeelsgegevens te verrijken. Deze API speelt ook intern bij Acerta een rol in verschillende toepassingen, waaronder het genereren van loonbonnen, fiscale fiches, facturen, en meer. Security, performance en high-availability zijn hierbij essentieel.

KOM BIJ ONS TEAM

Bekijk onze vacatures

Klaar om deel uit te maken van ons gepassioneerde Java-team? Ontdek de mogelijkheden en vind jouw ideale plek bij J-Crafters.

Vacature Java developer

J-Crafters zet Java developers in als consultants op verschillende projecten in Vlaanderen en Brussel.

Vacature Java starter

Aan het begin van je carrière in Java development en zoek je naar de perfecte plek om je skills te ontwikkelen?